Tarina

Peruna mullisti satoja vuotta sitten Euroopan. Nevalan Peruna mullisti sen helppokäyttöisyyden.

Nevalan Peruna sai alkunsa vuonna 1978 Isojoella, Etelä-Pohjanmaalla. 70-luvun alkupuolella Eeli ja Esteri Nevala päättivät ryhtyä perunan viljelijöiksi. Aluksi he myivät perunaa suoraan kauppoihin ja torilla, mutta 1978 he tekivät suuren päätöksen ja perustivat pienimuotoisen perunankuorimon. Vuonna 1993 aloitettiin valmisruokatuotanto, ja kuorittua perunaa sekä valmisruokaa myytiin ensin lähialueen kauppoihin, suurkeittiöille ja myöhemmin myös pääkaupunkiseudulle.

Nevalan Peruna – perheyritys jo kolmannessa sukupolvessa

Vuonna 1995 yritys siirtyi Timo ja Anne Nevalan haltuun ja he jatkoivat yrityksen sekä tuotteiden kehittämistä. Toimintaa laajennettiin nopeasti ja kotimaisia perunavalmisteita myytiin laajalti tukkuihin ja teollisuuteen. Vuonna 2005 perustettiin Potpower Oy ja aloitettiin esikeitettyjen tuotteiden valmistus. Tänä päivänä yrityksen liiketoiminnasta vastaa jo kolmas sukupolvi. Vuonna 2010 Timon ja Annen pojat, Toni ja Jani, ottivat yritysten vetovastuun, joten yrityksessä vaikuttaa edelleen eri sukupolvien välinen tiivis yhteistyö sekä omistajien että työntekijöiden kesken. Tällä hetkellä Nevalassa työllistetään 11henkilöä. 2010-luku on ollut Nevalalla uudistamisen aikaa. Alusta alkaen Toni ja Jani alkoivat panostaa tulevaisuuteen ja tuotekehitykseen. Kuoritun perunan myynti lopetettiin vuonna 2015 ja alkoi panostaminen esikypsennettyihin peruna- ja valmisruokatuotteisiin. Samana vuonna mukaan tulivat ruokakaupoissa myytävät esikypsennetyt perunaherkut.

Tulevaisuuden suunta on selvillä – perunankuorimosta ruokataloksi

 Nykyisin Nevalan Peruna Oy on merkittävä perunanviljelijä ja Potpower Oy on jatkojalostamiseen ja myyntiin keskittynyt yritys. Teemme yhteistyötä myös muiden elintarvikevalmistajien kanssa. Oma viljelyalamme on noin 120 hehtaaria ja käsittelemme vuodessa vihanneksia sekä juureksia 7000 tonnia. Koko toiminta pellolta lautaselle on ISO22000 ja ISO14001 -sertifioitua. Meillä on myös neljäs sukupolvi hyvää vauhtia kasvamassa ja valmiina jatkamaan Eelin ja Esterin viitoittamalla tiellä. Visiomme on kehittää Potpower tulevaisuudessa tunnetuksi ruokataloksi. Uskomme, että monet sukupolvet tulevat nauttimaan meidän tuotteistamme.

Laadukkaita kotimaisia perunatuotteita monella tapaa

Tällä hetkellä Potpower Oy:llä on kaksi tuotemerkkiä. Esikeitetyt Nevalan Kypsät Perunaherkut, kuten mm. pariisinperunat, kuorelliset lohkoperunat ja kiusausperunat sekä makuideansa maailmalta saaneet maustetut perunat: mm. Taco, Tandoori ja Red curry -perunat. Toinen tuotemerkkmme, Nevalan Parhaat, sisältää valmisruokia kuten muusin, kermaperunat ja kiusaukset.

Helppo tapa kokata perunasta hyvää!

 Kehitämme tuotteistamme erittäin maistuvia. Mietimme mitkä ovat niitä suurkeittiöiden työläitä vaiheita, joita tuotteemme nopeuttavat. Ja kuinka saamme ruuan pysymään aina yhtä tasalaatuisena. Mietimme myös, miten pystymme minimoimaan paistohävikkiä ja muita kustannuksia. Kaiken tämän teemme maku ja elämys etusijalla.   Kokkailu on kivaa! Ja yhdessä vielä hauskempaa. Tarjoamme ammattilaistuotteita myös kotikokkien käyttöön. Sekä esikeitettyjä perunoita että valmisruokia. Kotona tehtäväksi jää ruuan viimeistely mausteilla ja proteiinilla. Helppokäyttöisillä tuotteillamme ruuan valmistaminen onnistuu nopeasti sekä arkeen että juhlaan. Tämä antaa enemmän aikaa seurusteluun tai arjen askareisiin.

Tahdomme jokaisen saavan nauttia kotimaisesta perunasta

Jatkuvan tuotekehityksemme ja innovatiivisen otteemme myötä tuomme uusia tuotteita sekä suurtalous- että kotikeittiöille. Tuotteita, joiden lähtökohtana ovat mm. helppokäyttöisyys, herkullisuus, kotimaisuus ja puhtaus. Seuraamme alan trendejä ja kuuntelemme asiakkaita, jotta tuotteet ja asiakkaiden toiveet kohtaisivat parhaiten. Kaikki on tehty juuri Teitä varten!